alt
alt

Profiel

msSpil binnen SPES BV is Marcel Selier. Marcel is in 1994 afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht, studierichting Hogere Informatica (HIO). Daarnaast heeft hij in 2002 de 2-jarige post-HBO opleiding Bedrijfskundig Management van de Hogeschool Brabant succesvol afgerond.
In de periode 1994-2005 heeft Marcel in verschillende functies gewerkt bij McKesson Nederland BV, een bedrijf gespecialiseerd in administratieve en zorgondersteunende software voor ziekenhuizen en GGz-instellingen. Vanaf april 2002 was Marcel bij McKesson als productmanager verantwoordelijk voor alle productontwikkeling van systemen voor facturatie van ziekenhuiszorg en medisch specialistische hulp en voor elektronische communicatie met geautomatiseerde systemen geleverd door derden. Daarbij verzorgde hij de dagelijkse aansturing van het team van ontwikkelaars en consultants.
Marcel heeft de afgelopen jaren een uitgebreid netwerk opgebouwd bij meer dan 40 ziekenhuizen. Dit varieert van applicatie- en systeembeheerders, hoofden facturering tot en met leden van raden van bestuur. Daarnaast heeft hij veel relaties bij zorgverzekeraars, overheid, brancheorganisaties als de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN), en andere leveranciers binnen de gezondheidszorg.
In de periode 2002 - 2005 heeft Marcel een actieve rol gehad in de opzet van de DBC-systematiek. Hij participeerde in verschillende werkgroepen bij organisaties als DBC Onderhoud en Zorgverzekeraars Nederland, die zich bezig hebben gehouden met de praktische invoering van deze systematiek.
Sinds 2005 is Marcel directeur en eigenaar van SPES BV. Naast de directievoering is Marcel binnen het bedrijf ook zelf actief als consultant en als softwaredeveloper.

View Marcel Selier's profile on LinkedIn Marcel Selier on Twitter