alt
alt

Sponsorproject Speelgoed Wilhelmina Kinderziekenhuis

De afgelopen jaren was SPES BV hoofdsponsor van de kinderbibliotheek in het Utrechtse Wilhelmina Kinderziekenhuis. Door de komst van infotainment aan de bedden verloor de bibliotheek echter zijn functie. Samen met de Stichting Vrienden van het WKZ hebben wij een nieuw sponsorproject gezocht en gevonden: de komende drie jaar is SPES BV hoofdsponsor van het speelgoed op de verpleegafdelingen in het WKZ.

Onlangs brachten wij een bezoek aan verpleegafdeling Kikker voor de officiŽle overhandiging van het eerste nieuwe speelgoed. Op deze (chirurgische) afdeling is plek voor 28 patiŽntjes, die binnenkort geopereerd moeten worden of die net geopereerd zijn. PatiŽntje Julia was door het dolle heen, toen zij ineens de hoofdrol had bij het uitpakken van een hele mand vol cadeaus voor de afdeling.

img

De sponsoring maakt het mogelijk om voldoende duurzaam speelmateriaal aan te schaffen, voor alle leeftijdsgroepen en alle verpleegafdelingen in het WKZ. En er blijft genoeg geld over voor allerlei knutselmateriaal voor eenmalig gebruik.

img

In het julinummer van de vriendenbrief van de Stichting Vrienden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis is een item gewijd aan dit sponsorproject.

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Utrecht en biedt zorg aan kinderen van nul tot achttien jaar en aan moeder en kind rondom de geboorte.

Klik op onderstaande logo's voor meer informatie over de betrokken organisaties.

img img


(De foto's van Julia zijn geplaatst met toestemming van haar ouders.)