alt
alt

Sponsorproject Kinderbibliotheek Wilhelmina Kinderziekenhuis

De Kinderbibliotheek in de centrale hal van het Utrechtse Wilhelmina Kinderziekenhuis is er speciaal voor kinderen die voor kortere of langere tijd in het ziekenhuis moeten blijven. Sinds 2007 is SPES BV hoofdsponsor van de Kinderbibliotheek, in samenwerking met de Stichting Vrienden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

imgNet als voor de Kinderbibliotheek is het delen van kennis een van de belangrijkste activiteiten van SPES BV. De link was dan ook snel gelegd. Dankzij de adoptie door SPES BV kan de Kinderbibliotheek de komende jaren de collectie boeken, tijdschriften en DVD’s uitbreiden en actueel houden.


In de kinderbibliotheek kunnen kinderen boeken en DVD's lenen. Er zijn prachtige prentenboeken, spannende (voor)leesboeken, luisterboeken op CD en veel mooie stripboeken. Elke week liggen er de nieuwste Donald Duck, Bobo en andere bladen. Ook kunnen kinderen en ouders er een bordspel spelen.

imgIn het decembernummer van de vriendenbrief van de Stichting Vrienden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis is een item gewijd aan het sponsorproject Kinderbibliotheek.

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis is onderdeel van het Universitair Medisch Centrum Utrecht en biedt zorg aan kinderen van nul tot achttien jaar en aan moeder
en kind rondom de geboorte.

In 2010 ontvingen wij het bericht dat het Wilhelmina Kinderziekenhuis bij alle bedden infotainment-terminals ging plaatsen, voor films, internet, games et cetera. Daarmee werd de kinderbibliotheek in feite overbodig. De kinderbibliotheek is dan ook in 2010 gesloten. Samen met de Stichting Vrienden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis is door ons een nieuw sponsorproject opgezet.

Klik op onderstaande logo's voor meer informatie over de betrokken organisaties.

img img


img